3 ст. л. какао-порошку 350 г згущеного молока 0,5 ч. л. солі 8 ст. л. пшеничного борошна 1 ч. л. соди 2 яйця
Банановий крем
1 банан 350 г сметани 20 % жирності 200 г згущеного молока
Шоколадне просочування
1 ст. л. какао-порошку 100 г згущеного молока 100 г вершкового масла
Крім того
6 ст. л. білої кокосової стружки 1 ст. л. вершкового масла 1 ст. л. пшеничного борошна
ПРИГОТУВАННЯ
Шоколадний корж
Яйця збити з сіллю до утворення пишної маси. Порціями, постійно збиваючи, всипати борошно з какао-порошком і содою, а потім вмішати згущене молоко. Ретельно вимісити тісто.
Випікати в попередньо нагрітій до температури 190 °C духовці 35—40 хвилин. Вистуджений корж розрізати горизонтально навпіл і збризнути кожну частину на зрізі шоколадним просочуванням.
Шоколадне просочування
У товстостінному банячку змішати згущене молоко й какао-порошок. Нагрівати суміш на водяній бані, збиваючи, до тих пір, поки не утвориться однорідна маса. Додати вершкове масло, перемішати і проварити ще 2—3 хвилини. Зняти з вогню.
Крем
Охолоджену сметану збити на пишну масу. Порціями, постійно збиваючи, додати згущене молоко. Банан натерти на дрібній тертці. Вмішати бананову масу в крем.
Складаємо торт
На нижній корж викласти частину крему. Накрити другим коржем просочуванням униз. Верх і боки торта намастити кремом і посипати кокосовою стружкою. Поставити в холодильник мінімум на 1 годину.