До просіяного борошна додають масло, розтерті разом з цукром яйця, замішують тісто, розкачують два коржики. Між коржами кладуть начинку з варення, посипають зверху мигдалем і випікають.
На 2,5 склянки борошна — 200 г масла, 200 г цукру, 2 яйця, 200 г варення.
ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ
Тісто приготовляють, як і для пирога з вишнями, розкладають рівним шаром на змащену розтопленим маслом і посипану сухарями сковороду. Яблука обчищають від шкірочки і серцевини, нарізують тонкими кусочками, накладають на тісто, заліплюють краї, як у ватрушки, посипають цукром і ставлять в духовку запікатись.
ПИРІГ ІЗ СЛИВАМИ
Тісто приготовляють, як і для пирога з вишнями. Сливи очищають від кісточок і разом із шкіркою перетирають на тертці, накладають на тісто, розкачане на сковороді, заліплюють краї, як у ватрушки, обсипають цукром і випікають.
ПИРІГ З ВИШНЯМИ І СМЕТАНОЮ
Приготовляють бездріжджове тісто. Вишні очищають від кісточок, пересипають цукром, дають трохи постояти, відціджують сироп.
Тісто розкачують, накладають рівним шаром вишні, ставлять в духовку і як тільки пиріг трохи підпечеться, поливають його сметаною і посипають цукром.
На 2,5 склянки борошна — 1 склянку сметани, 1 ст. ложку масла, І яйце, 0,5 склянки цукру, І чайну ложку солі, 500 г вишень.