Приготовляють кисле тісто і дають йому підійти. Вершкове масло розтирають в піну, кладуть в нього цукор, потовчений кардамон і вимішують цю масу з тістом, даючи йому знову підійти. Чавунну сковороду змащують маслом, кладуть на неї розкачане завтовшки в палець тісто. Трохи тіста змішують з борошном і, скачавши його у вигляді шнура, завтовшки в палець, кладуть навколо коржа з внутрішнього краю сковороди. Коли корж знову підійде, обчищають яблука сорту антонівка, ріжуть їх на дрібні шматочки, перемішують з цукром і кладуть на пиріг. Зверху пирога кладуть також шматочки вершкового масла, ставлять в духовку на 45 хвилин і добре зарум'янюють.
Замість яблук на пиріг можна покласти очищені від кісточок і пересипані цукром вишні або чорниці.
На 2,5 склянки борошна — 25 г дріжджів, 1,5 склянки молока, 1 чайну ложку солі, 150 г вершкового масла, 150 г цукру, 5 зерен кардамону, 10 —12 яблук або 1 кг вишень чи чорниці.