Борошно просівають на тістову дошку, роблять в ньому заглиблення, в яке кладуть яйця, розтерті варені жовтки, вершкове масло, цукор, сметану, сіль і швидко замішують тісто. Тісто кладуть на тарілку, накривають чистим рушником і виносять в холодне місце на 30—40 хвилин. Після цього тісто розкачують тонким шаром (завтовшки 0,5 см), вирізують склянкою або спеціальною вирізкою кружки. На кружки накладають рівним шаром ягоди з варенням, а край кружка загортають зигзагоподібно всередину. Якщо ягоди беруть свіжі, то їх попередньо тушкують, зливають з них сік, що утворився, і додають на смак цукор. Мандрики укладають на змащений лист і ставлять з духовку на 10—15 хвилин для випікання.
На З склянки борошна — 0,5 склянки сметани, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 2 варених жовтки, 2 ст. ложки цукру, 0,5 чайної ложки солі.