Підготовлене пшоно кладуть у кипляче молоко, змішане з водою, варять до готовності, додають сирі яйця, сир, цукор і сіль, все разом змішують. Із приготовленої каші роблять палянички по 3 шт. на порцію, обкачують у борошні, надають круглої форми і смажать з обох боків до рум'яного кольору. До паляничок подають сметану.
На 1 склянку пшона — 4 ст. ложки сиру, 1 яйце, 2 склянки молока, 3/4 склянки води, и подачі на стіл бабку нарізують порціонними кусками і поливають абрикосовим сиропом, приготовленим з абрикосового соку, цукру і води. На 4 ст. ложки манних крупів — 1 склянку молока, 3 ст. ложки води, 2 ст. ложки вершкового масла, 2 яйця, 2,5 ст. ложки цукру, 1 ст. ложку сухарів. 2 ст. ложки пшеничного борошна, І ст. ложку цукру, 2 ст. ложки вершкового масла, 1/2 склянки сметани.