2 кг помідорів, 2 цибулини, 6 зубців часнику, 1 пучок кропу, 3 бутони гвоздики, 5—6 горошин чорного перцю
Для желе: 1 л води, 3 ст. л. желатину, 100 мл 9 %-го оцту, 3 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі
Желатин залити невеликою кількістю води, залишити на 2 год. У воду, що залишилася, додати сіль, цукор, довести до кипіння. Зняти з вогню, злегка остудити, влити оцет і желатиновий розчин. Перемішати, щоб желатин повністю розчинився. На дно підготовлених банок покласти перець, гвоздику, кріп, часник. Цибулю почистити, нарізати кільцями. Помідори розрізати на 2—4 частини, викласти в банки, перешаровуючи кільцями цибулі. Залити підготовленим маринадом із желатином. Банки накрити кришками, простерилізувати (банки місткістю 0,5 л — 5 хв, місткістю 1 л — 10 хв), закатати й охолодити.