2 кг огірків, 40 г часнику, 20 г кореня хрону, 4—5 листків чорної смородини, 1 листок хрону, 2 зонтики кропу, 2 лаврових листки, 6—7 горошин чорного перцю
Для маринаду: 1 л води, 50 г солі, 25 г цукру, 5 г лимонної кислоти
Огірки замочити на 3—4 год. Потім викласти в стерилізовані банки, перекладаючи зубцями часнику, скибочками кореня хрону, листками й кропом, додати спеції. Змішати всі інгредієнти для маринаду й довести до кипіння. Банки з огірками залити маринадом, що кипить, і стерилізувати: місткістю 1 л — 15 хв, 2 л — 25 хв, 3 л — 35 хв. Закрутити банки кришками, перевернути й остудити.