Картоплю обчищають, відварюють і протирають крізь сито або пропускають через м'ясорубку. В протерту картоплю кладуть частину сирих яєць, сіль і все добре розмішують. Сир протирають крізь сито і вимішують з рештою сирих яєць, цукром і сіллю.
Половину підготовленої картоплі кладуть у сотейник або каструлю, змащену жиром, зверху кладуть рівним шаром заправлений сир, а на нього решту картоплі, змащують яйцем, посипають сухарями і запікають.
Запіканку нарізують порціонними кусками, розкладають на тарілки і збоку підливають сметану.
На 1 кг картоплі — 200 г сиру, І яйце, 1,5 ст. ложки жиру, 1,5 ст. ложки цукру, І ст. ложку сухарів, 0,5 склянки сметани для підливи.