Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Пісочний пляцок з чорносливом
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа


Друзья сайта
-


Наш опрос
Ваш возраст
Всего ответов: 428


Приветствую Вас, Гость · RSS 13.07.2025, 22:47
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Мандарины против ожирения и инсульта
Сокращение жиров в рационе оказалось эффективнее низкоуглеводной диеты
Загар безопасен
Шесть самых вредных пищевых продуктов


Пісочний пляцок з чорносливом


ПРОДУКТИ

Коржі

200 г вершкового масла
2 склянки борошна
1 ч. л. розпушувача
2 яйця
3 ст. л. рідкого меду
1 склянка цукру
1 склянка волоських горіхів

Крем

20 мл коньяку
100 г цукрової пудри
350 г вершкового масла
100 г чорного шоколаду з лісовими горіхами
150 г в’яленого чорносливу

Просочування

150 мл міцно завареної кави
1 ст. л. коньяку
1 ст. л. цукру

ПРИГОТУВАННЯ

Коржі

Масло кімнатної температури збити з медом, яйцями та цукром до утворення пухкої маси.

Горіхи натерти на середній тертці. За допомогою кулінарної лопатки вмішати в масляну суміш горіхи і борошно з розпушувачем. Швидко замісити м’яке тісто. Розділити на три рівні частини, загорнути кожну в харчову плівку та поставити в холодильник на 3 години.

Далі кожну частину розкачати в тонкі пласти (22 × 22 см) чи в кола діаметром 22 см. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці до золотистого кольору.

Крем

В’ялений чорнослив залити окропом на 10 хви-лин. Воду злити, чорнослив обсушити паперовими рушничками, а потім накраяти на невеликі шматочки.

Шоколад потерти на тертці до найдрібнішої крихти. Помістити на водяну баню шоколад, коньяк і 3 ст. л. вершкового масла. Помішувати суміш, аж поки шоколад не розтане. Зняти з водяної бані й вистудити.

Масло кімнатної температури збити до пухкої маси. Перемішуючи, порціями всипати цукрову пудру. За допомогою кулінарної лопатки змішати з шоколадною сумішшю та чорносливом.

Просочування

Міцно заварену каву змішати з цукром і коньяком (до повного розчинення цукру).

Складаємо пляцок

Вистиглі коржі просочити коньячно-кавовим сиропом і змастити кремом. Скласти один на другий. Верх і боки пляцка змастити кремом. Можна зверху притрусити какао-­порошком, а боки оздобити кокосовою стружкою. Перед подачею до столу пляцку слід настоятися на холоді як мінімум 12 годин (краще — добу).


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки




Категория: Сладости | Добавлено 07.04.2018
Просмотров: 570 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Пісочний пляцок з чорносливом"

Пісочний

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика